Een natuurlijke pijnstiller tegen artrose

Veel honden hebben op latere leeftijd last van artrose. De kwaliteit van het kraakbeen vermindert waardoor botdelen van gewrichten beschadigd worden. Vaak gaat dit gepaard met ontstekingen en pijn. Bepaalde voedingssupplementen zorgen ervoor dat het kraakbeen zo lang mogelijk behouden wordt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Visolie is rijk aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA. De olie heeft een bewezen ontstekingsremmende werking. Voeg twee keer per dag een lepel zalmolie toe aan de maaltijd van jouw hond.
  • De Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel bevat naast glucosamine en chondroïtine ook omega 3 vetzuren en ontstekingsremmende furaanvetzuren.
  • De zwarte bes is rijk aan kalium en vitamine C. Vitamine C is een anti-oxidant die weefsels en cellen beschermt tegen schadelijke onstekingsstoffen
  • Ook kruiden zoals een extract van Duivelsklauw, Wilg, Brandnetel en Kurkuma pakken de stijfheid en gewichtspijnen aan.

Er zijn tal van supplementen waarin we bovenstaande bestandsdelen terugvinden. Voor meer informatie of het plaatsen van een bestelling kunnen jullie terecht in onze praktijk!