Heeft mijn kat een hoge bloeddruk?

Een hoge bloeddruk

Net als mensen kunnen ook katten last hebben van een te hoge bloeddruk. Daar merk je in het begin helemaal niets van, maar het is wel schadelijk voor de nieren, hersenen, hart en ogen.

Wist je dat 1 op de 6 katten ouder dan 7 jaar last heeft van een te hoge bloeddruk? En dat 1 op de 3 katten met een te hoge bloeddruk ook last heeft van chronische nierziekte?

Gelukkig is een hoge bloeddruk goed te behandelen. Laat daarom regelmatig de bloeddruk van jouw kat meten. Het duurt maar 10 minuten en helpt je kat zo lang mogelijk gezond te blijven.

Chronisch nierprobleem 

Chronische nierziekte is een van de meest voorkomende aandoeningen bij oudere katten. De ziekte is niet te genezen. De behandeling is gericht op het vertragen van de ziekteprogressie, het beheersen van complicaties, en het verbeteren van de levenskwaliteit van je kat.

De eerste tekenen zijn mild en worden niet opgemerkt. Je merkt meestal pas iets als de nieren al ernstig zijn aangetast. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe eerder de behandeling kan starten.