Nomy is bevallen!

Nomy werd voor de tweede keer moeder!

Op 9 februari, in de ochtend, startte de bevalling van Pomeriaantje Nomy. Twee pootjes kwamen tevoorschijn, maar verder bleef de eerste pup vastzitten. De eigenaars van Nomy kwamen meteen naar de praktijk. Bij voelen in het geboortekanaal, kon er geen Fergusonreflex gedetecteerd worden. De pup hing in het amnionvlies met twee pootjes uit de vulva. Nomy was onrustig en vertoonde weeënzwakte. Er werd een calciumbolus en oxytocine toegediend. Na een tiental minuten kwamen de persweeën terug op gang. De pup lag in stuitlig en was redelijk zwaar waardoor de bevalling moeizaam verliep, maar met behulp van lichte tractie kon de pup succesvol uitgedreven worden. De pup stelde het verder goed en Nomy mocht terug naar huis om daar in een stressarmere omgeving verder te bevallen van de volgende pups.

Een half uur later werd de tweede pup geboren. De pup vertoonde lichte dyspnee  en een te lage zuurstofsaturatie. Er werd zuurstof toegediend en een doxapram injectie om de ademhaling te verbeteren.

Ondertussen werd ook de derde pup geboren. Hij was in goede gezondheid en vond meteen de weg naar de tepel van de moeder.

Ondertussen zijn de drie pups 3 weken oud en doen ze het prima!