Het verhaal van Pepper

Hallo allemaal,

Mijn naam is Pepper. Ik ben een Australische herder van bijna 2 jaar oud.

Toen ik pas geboren was, merkte mijn baasje al dat ik een beetje waggelde. Ik kon af en toe wel eens onhandig zijn en over mijn eigen pootjes struikelen. Terug opstaan na het zitten of liggen ging een beetje moeizaam. Maar verder voelde ik me prima!

Het probleem werd duidelijk toen ik mijn eerste zwemles volgde bij Hydropaws. Eén van mijn achterpootjes gebruikte ik niet.

Wanneer ik begon te puberen wou ik zoals alle andere mannelijke hondjes mijn pootje omhoog houden tijdens het plassen. Maar dit lukte me niet zo goed.

Mijn baasje nam me mee naar de dierenarts, er werden foto’s genomen. Met deze foto’s ging ik naar Kelly van Canifit, fysiotherapeut. Kelly zag op de foto’s dat er inderdaad iets aan de hand was. Mijn heupjes zaten niet goed in de kom. Ik moest een traject volgen om mijn spieren te versterken. Om de 10 dagen ga ik lopen op de loopband in het water. Gelukkig hou ik van water!

Bij de orthopedist werden er extra foto’s gemaakt om beter in te kunnen schatten wat het exacte probleem is. De diagnose werd gesteld.. Ik heb heupdysplasie. Doordat mijn heupje heel de tijd uit de kom schiet, komt er snel artrose op mijn heup.

Verder moet ik dus supplementjes nemen om mijn spieren en gewrichten te ondersteunen. Daarnaast krijg ik naast de zwemlessen ook lasertherapieën. De laserstralen zorgen ervoor dat mijn lichaamscellen gestimuleerd worden om stofjes aan te maken die het aanmaken van nieuwe cellen versteld. Deze techniek vermindert de ontsteking en de pijn aan mijn heup!

Alles ging goed, maar een half jaartje later begon ik alweer meer pijn te krijgen. Ik had zelfs geen zin meer om te eten. Mijn spieren verzwakken weer.. en ook mijn rugspieren beginnen af te nemen. Ik moet dus alweer veel rusten. Ik mag niet spelen, niet springen en geen lange wandelingen maken. Allemaal dingen die ik super leuk vind om te doen. Maar het goede nieuws is: voorlopig moet er nog geen operatie ingepland worden!

Wil je verder weten hoe het met mij gaat? Ik heb een eigen instagram-account! @peppie_the_aussie