Hond zindelijk maken

Hoe kan ik mijn hond zindelijk maken?

Ten eerste is het belangrijk om ongelukjes te voorkomen. Dit doe je door je pup elk uur buiten te laten. Pups doen hun behoeften vaak op vaste tijdstippen. Probeer te ontdekken wanneer jouw pup zijn behoeften moet doen. Na het eten, na het slapen en na het spelen zijn vaak tijdstippen waarop een pup moet plassen.

Ga steeds mee met je pup naar buiten. Als een pup buiten komt, zijn hier veel nieuwe prikkels die de pup wil ontdekken. Hierdoor zijn ze vaak afgeleid en vergeten ze te plassen. Wandel mee met je pup en beloon hem wanneer hij plast. 

Wordt je pup in huis onrustig, begint hij te snuffelen en rondjes te draaien? Dan wil hij waarschijnlijk een plasje doen. Pak je pup op en zet hem buiten. Wanneer je pup al begonnen is met plassen, is het nog steeds beter om hem toch nog naar buiten te dragen. 

Heeft je pup toch in huis geplast, word dan niet kwaad. Zet hem rustig buiten en kuis ondertussen het huis op. Gebruik geen javel, pups zullen dan op diezelfde plaats opnieuw plassen. Best gebruik je water met wat wasmiddel. 

Je hebt daarnaast de mogelijkheid om je pup te leren plassen op commando. Elke keer wanneer hij buiten heeft geplast, beloon je hem. Zeg het commando ‘pipi doen’ terwijl uw pup aan het plassen is. Geef de beloning pas wanneer uw pup helemaal klaar is met plassen, anders is de kans groot dat hij niet zijn hele blaas heeft geledigd. 

Verder is het belangrijk om uw pup ’s nachts voldoende uit te laten. Laat de eerste dagen zeker de bench dicht bij u in de buurt staan. Zo kan je hond aangeven wanneer hij moet plassen. Wil je niet om de haverklap op staan om uw pup uit te laten? Dan heeft u de mogelijkheid om een kleine ruimte af te dekken met kranten. Wanneer uw pup wat ouder is, zal hij zijn behoeften wat langer kunnen inhouden. Op dit moment kan u proberen de kranten weg te nemen en de pup enkel tijdens de nacht in de bench te laten. Je pup wil van nature zijn slaapplek niet bevuilen. Hij zal zijn behoeften dus inhouden om dit te voorkomen. 

Inmiddels duurt het wel een poos voor een pup zijn behoeften kan ophouden. Pas vanaf een leeftijd van 6 maanden kan u verwachten dat uw hond zijn plas enkele uren kan inhouden. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *