Hond trekken aan de riem

Trekken aan de riem

Veel honden trekken aan de riem. Dit doen ze vaak uit enthousiasme omdat ze nieuwsgierig zijn naar de buitenwereld. Wanneer het gedrag niet wordt afgeleerd wordt het vaak een gewoonte om aan de riem te trekken.

Veel mensen proberen het trekken af te leren door een flinke ruk aan de riem te geven. Dit is niet de juiste manier om het gedrag af te leren. Honden snappen deze correctie niet. Je trekt hem terug, maar wandelt vervolgens wel weer in dezelfde richting. Zo snappen honden niet wat ze verkeerd deden. Daarnaast draagt deze correctie niet bij tot de relatie tussen baas en hond. 

Ten eerste is het essentieel om de wandeling op een rustige manier te starten. Neem de halsband en laat je hond zitten. Is de hond te enthousiast, wacht dan met de halsband aan te doen tot hij rustig is. Kan het niet op een rustige manier, dan stel je de wandeling uit. 

Als de halsband aan is, wandel je eerst even door de tuin. Hier zijn nog niet veel nieuwe geuren te verkennen. Wanneer je hond trekt, blijf je stil staan. Dit moet je consequent volhouden.

Vervolgens is het tijd om aan de wandeling te beginnen. Telkens de hond trekt, blijf je stil staan tot de hond rustig is en terug aandacht heeft voor jou. Je kan er ook voor kiezen om de andere richting op te lopen wanneer je hond trekt.  

Deze manier van werken is tijdrovend en vraagt veel discipline. Het is uiterst belangrijk dat het consequent wordt opgevolgd. Enkel op deze manier zal het trekken aan de lijn succesvol afnemen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *